Aktualności
Kresowe Jadło -przepisy kuchni lokalnej
16.10.2020
Kresowe Jadło – przepisy kuchni lokalnej
Zachęcamy Państwa do zapoznania się z wyjątkową publikacją, pełną niezwykłych receptur na dania kuchni lokalnej. Zamieszczone w niej przepisy zostały zgłoszone do konkursu kulinarnego Kresowe Jadło, zorganizowanego przez gminę Lubaczów w dniu 27.09.2020 r. w Kresowej Osadzie w Baszni Dolnej.
Konkurs Kresowe Jadło od wielu lat jest ważną częścią Festiwalu Dziedzictwa Kresów. Niestety, z uwagi na stan epidemii w tym roku nie odbył się w tradycyjnej formule i terminie, organizator – Gmina Lubaczów, przyjęła ograniczoną ilość zgłoszeń, a konkurs został przeprowadzony bez udziału publiczności.
Prezentujemy Państwu publikację, w której zawarte są wszystkie przepisy biorące udział w konkursie Kresowe Jadło. To wspaniała kulinarna podróż po lokalnych smakach, pełnych kresowych inspiracji i receptur przekazywanych z pokolenia na pokolenie.
Publikacja została wydana przez gminę Lubaczów w ramach projektu pt.: ”Kulinarne dziedzictwo Kresów atutem lokalnej społeczności” współfinansowanego w ramach Planu Działania Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich na lata 2014 – 2020.
Instytucja Zarządzająca Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014 – 2020 - Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi
Operacja współfinansowana ze środków Unii Europejskiej w ramach Schematu II Pomocy Technicznej „Krajowa Sieć Obszarów Wiejskich” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014 – 2020
Kresowe Jadło - przepisy kuchni lokalnej
Nasi partnerzy
Europa inwestująca w obszary wiejskie
Strona internetowa opracowana jest przez Lokalną Grupę Działania "Rozwój Ziemi Lubaczowskiej".
Instytucja Zarządzająca PROW 2014-2020 - Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Strona internetowa współfinansowana ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania 19.4 Wsparcie na rzecz kosztów bieżących i aktywizacji Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.